Hortlak
Satış Dışı
Hortlak Kitap Açıklaması
Korku edebiyatnın büyük ustası Stephen King'in de bir korku öyküsünün olduğu, aynı zamanda jüri ve derleyenler arasında bulunduğu Amerikan Fantezi ve Korku Ödülü'nü kazanan bu antolojide türünün en iyi korku ve fantezi öyküleri yer almaktadır.
Korku ve fantezi edebiyatını sevenlerin ellerinden bırakamayacakları ve başucu kitabı yapacakları bu değerli antolojinin etkisinden kolay kolay kurtulamayacaksınız. Her biri birbirinden değerli yazarların toplandığı bu kitap hem Amerika'da, hem de dünyada korku ve fantezi sevenler arasında hit olmuş ve ölmeden önce okunması tavsiye edilen "100 korku ve fantezi kitabı" arasında yer almaya hak kazanmıştır. Türk okurların beğenisine sunulan bu değerli antolojiye kütüphanenizde yer açın, çünkü bu eser bunu fazlasıyla hak ediyor.
"Her öykü beni koltuğumda çiviledi"
-Booklist-
"Kalbi zayıf olanlar bu öyküleri okumasın."
-Washington Post-
"Gerilim ve korku romanları okurları, bu kitabı çok beğeneceksiniz."
-New York Times-
"Kitaptaki her öykü film olacak kapasitede... Bu kitap aldığı ödülü fazlasıyla hak etmiş"
-Observer-
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 389
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Kalipso Yayınları
- Kitap Adı: Hortlak
- Yazar: Steve Barron
- Bilgisayar Uygulama: Adem Şenel
- Genel Yayın Yönetmeni: Oya Uğur
- Çevirmen: Aslı Öztürk
- Editör: Ahmet Seyrek
- Kapak Tasarımı: Deniz Karatağ
- Yayınevi: Kalipso Yayınları
- İlk Baskı Yılı: 2012
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9786055422585
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
12.10.2016
Doğru YorumArkadaşlar kitap korku ve gerilim hikayelerinin derlenmesiyle oluşturulmuş bir hikayeler derlemesidir. Hikaye seçimleri gayet güzel. Kötü yorumlara bakmayalım arkadaşlar farklı bir kitap beklemişler demek ki. Ayrıntılı incelemem için tıklayın: http://kitap-oneri-yorum.blogspot.com/2016/10/steve-baroon-hortlak.html
14.03.2016
almayın aldırmayındreamer arkadaşa katılıyorum.aldığıma pişman olduğum ilk kitap çeviriler özensiz hikayeler şaka gibi.King Ustanın yazdığı kısa hikaye haricinde diğerleri zaman kaybı yarım yamalak sanki özellikle okuyucuyla dalga geçermiş gibi
daha çok şey söylerimde neyse..
08.10.2012
Böyle Bir Kitap Yok AslındaBöyle bir kitabın aslında olmadığını söyleyerek başlamak istiyorum:
Öncelikle bu bir roman değil öykü derlemesi. Kitabın özgün ismi: The Year´s Best Fantasy and Horror: Seventeenth Annual Collection. Hortlak adlı bu kitap, özgün kitabın yarısın türkçeye çevrilerek yaratılmış. Buraya kadar belki sorun yok diyebiliriz. Zira bundan 15-20 yıl önce ülkemizde Stephen King´in öykü kitapları bile kırpılarak türkçeye çevriliyordu. Ama ben Steve Barron diye bir yazar uydurmalarına sinir oldum. Steve Barron diye bir yazar yok, bu kitabı derleyenler Kelly Link, Gavin Grant ve Ellen Datlow. Bu editörler her sene buna benzer derlemeler yapıyorlar.
Peki Steve Barron kim?
Steve Barron derlemedeki iki yazarın adı ve soyadı kullanılarak uydurulan bir isim: Steve Rasnic Tem ve Laird Barron.
Peki Kalipso Yayınları bunu neden yapıyor, çünkü ülkemizde öykü derlemeleri satmıyor, onu bir roman gibi pazarlamak adına tek yazarlı bir kitaba dönüştürüyorlar. İçindeki öykülerden birinin ismini de kitabın ismi yapıyorlar, al sana kitap.
Bunun ahlaklı bir davranış olup olmadığını düşünmeden yapıyorlar. Belki de telif ödemeden "yaptıkları" bu kitaptan para kazanıyorlar. Satış fiyatı 20 lira. Bir şekilde yayınevine ulaşıp okuyucuyu kandıramadıklarını haykıracağım.