Ürün geçici olarak temin edilememektedir
;

Göl İnsanları Kitap Açıklaması

 

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

 

Türk edebiyatında köy hayatına ve köylülüğe “içeriden” bakışın ilk örneklerinden sayılabilecek Göl İnsanları için Nâzım Hikmet, Kemal Tahir’e yazdığı 13 Mart 1941 tarihli mektubunda, “Senden o kadar defa dinlediğim, âdeta birçok satırlarını başlarken sonunu getirecek kadar hatırladığım ilk hikâyeyi yine büyük bir lezzetle, iştiha ile ve gururla okuyorum,” demektedir; 7 Mayıs 1941 tarihli mektubunda ise düşüncesini açık ve değişmez bir biçimde ortaya koyar: “Hiç endişeye düşme Göl İnsanları Türk edebiyatının en güzel dört hikâyesi olarak kalacaktır.”

 

Yorumlar

Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız

17.04.2019

Zevkle okunası Kemal Tahir Hikayeleri

Göl İnsanları, sekiz Kemal Tahir hikayesini içerisinde barındıran derleme bir eser. •Eseri eleştirel basım için hazırlayan Sevengül Sönmez’in giriş yazısından anlaşılacağı üzere Göl İnsanları’nın da içerisinde yer aldığı ilk dört hikaye Tan gazetesinde 10 Mart - 25 Nisan 1941 tarihleri arasında tefrika ediliyor.•O sıralar Kemal Tahir Çankırı Hapishanesi’nde yatmakta ve tefrika haberini alan Nazım Hikmet ona şu satırları yazmaktadır:“ Senin Göl İnsanları, Tan gazetesinde tefrika edilecek. Çok sevindim. Ama nasıl sevindim bilemezsin. Bugün Piraye ile beraberdik, gazetede senin Göl İnsanları için yapılan reklamı okurken dünyaya bir çocuğumuz gelmiş gibi mağrur ve bahtiyardık. “•Ve kitap olarak basımı tefrikadan yıllar sonra yapılan Göl İnsanları günümüze kadar geliyor.•Özellikle ilk dört hikayede kadın-erkek ilişkilerini, köylülerin hayata bakışlarını ve onların yaşamlarını konu ediniyor Kemal Tahir. Diğer dört hikayede ise olayları biraz daha kara mizah açısından ele alıyor.•Zevkle okuyacaksınız.

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.