Ürün geçici olarak temin edilememektedir
;

Gelin Başı Kitap Açıklaması

 


Genç, çok genç bir öykücü Seray Şahiner. Sait Faik yaş kemale ermişken bile kendisine "genç hikâyeci," diyenlere öfkelenirmiş. Bunda bir "sen daha toysun," tavrı gördüğü için. Seray Şahiner, daha ilk kitabında öz'el ve biçemsel bir kişilik getiriyor. Bence, genç öykücü değil öykücü olarak sıçrıyor; ilk kitabıyla kim böyle sıçramıştı? Leyla Erbil. "İsyan grameri," demiştim onun getirdiğine. Seray için de doğru bu, yazarın adını kapatın, okuyun, "bu Seray Şahiner öyküsü," dersiniz. Öykülerin odağı, terminali Gelin Başı. Ama daha ilk öyküde (Sorumlu ile Sorunlu) nebüyük/neküçük/neaydınlık/nekaranlık bir dünyaya giriyoruz. Seray Şahiner, kişilerinin ruhundan süzülerek okurun ruhuna giriyor... Acımasız ama hüzünlü olmayı başarıyor... Acı gölün acı öyküsü bu... Bu öyküyü bir erkek yazamazdı. İkinci başarı, yazar anlatı ile benanlatı'yı ustaca evlendirmesinde: Yazar dimdik konuşuyor (Seray Şahiner midir o?), kişiler italik, eğik dünyalarda.HULKİ AKTUNÇ



Sayfa Sayısı: 116

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları

Eleştiri / inceleme

TÜMÜNÜ GÖSTER

Notos Öykü Eleştirdi

HENÜZ yirmi üç yaşında, genç bir öykücü Seray Şahiner. Kuşağının gündelik yaşama, her an oluveren kişisel ve küresel trajik ve dahi komik durumlara nasıl bir bakış açısı geliştirdiğinin ipuçlarını veren ilk öykü kitabı Gelin Başı geçenlerde yayımladı. Can Yayınları’nın da en genç yazarlarından Şahiner ve sürekli olarak öykücülüğümüz için gerektiğini söylediğimiz “taze kan”da ne türden nitelikler aramamız gerektiği konusunda önemli fikirler veriyor metinleriyle. .

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Yorumlar

Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.