idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Türkiye ekonomisinin 24 Ocak 1980 Kararları ile başlayan ve rekabetçi piyasa ekonomisini tüm kurum ve kuralları ile tesis etmeyi amaçlayan süreçte, finans alanı çok hızlı bir gelişme göstermiş ve bugün hemen hemen tüm üniversitelerimizde en çok tercih edilen bilim dalı olmuştur. Ülkemizde finans ve/veya finansal yönetim alanında 1980 öncesinde yayınlanmış hemen hemen hiçbir çalışma bulunmazken, bugün kapsamlı bir literatür taraması ile gerçek sayısı bilinemeyecek kadar çok sayıda nitelikli yayın yapılmış ve değerli finansçılar yetişmiştir. Bu gelişme ülkemizde o kadar hızlı olmuştur ki,tarihsel süreç itibariyle A.B.D. gibi gelişmiş ülkelerden yaklaşık 80 yıl sonra bu işe başlamamıza rağmen, bizim düşüncemize göre bugün bu mesafe kapatılmış, bilgi birikimi ve nitelikli finansçıları ile gelişmiş ülkelerin düzeyine ulaşılmıştır.
İşte bu çalışmamız da bu gelişme sürecine katkıda bulunmak ve özellikle üniversitelerimizin lisans düzeyinde ders kitabı ihtiyacını gidermek amacıyla hazırlanmıştır. Finansal yönetim konusunun sistematik bütünlük içinde kavranmasını kolaylaştırmak için, konular bir sistem yaklaşımı çerçevesinde birbirleri ile ilişkili olarak ele alınmış ve açıklanmıştır. Böylece kitabın bölümleri kendi başlarına ayrı bir konu gibi değil, finansal yöneticinin temel fonksiyonlarının bir uzantısı olarak işlenmiştir. Dolayısıyla,kitabı okuyan öğrencinin finansal yöneticinin görevinin gereği olarak neleri nasıl yapması gerektiğini ve her karar aşamasında konunun diğer boyutlarını da düşünerek sistematik bütünlük içinde nasıl karar vermesi gerektiğini anlaması amaçlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 400

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Siyasal Kitabevi
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Halil Sarıaslan,Cengiz Erol
Kapak:Gamze Uçak

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.