idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Ekonomi Rehberi para ve piyasa gibi basit kavramlardan başlayıp yatırım bankacılığı ve likidite krizi gibi daha karmaşık konulara varıncaya değin ekonomiyi A’dan Z’ye tüm yönleriyle ele alıyor. Terim ve kavramların yanı sıra klasik ekonomi, neo-klasik ekonomi, Marksist ekonomi, kalkınmacılık ve neo-liberalizm gibi belli başlı ekonomi anlayışlarına eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan Koreli kalkınma uzmanı Ha-Joon Chang, ekonomide tek bir doğru olmadığını, farklı doğruları savunan farklı okullar bulunduğunu belirtiyor. Yazara göre eğer ekonomide tek bir doğru yanıt yoksa o zaman ekonomiyi sadece uzmanlara bırakamazsınız. Bu da her sorumlu vatandaşın biraz ekonomi öğrenmesi gerektiği anlamına gelir. Kısacası ekonomiyi ekonomistlere bırakmamalısınız ki kendi siyasal ve ahlaki görüşlerini size bilim diye yutturmasınlar.

 

Ekonomi Rehberi daha önce ekonomiyle hiç ilgilenmemiş, bu konuya korkarak yaklaşanlar için, Chang’ın yalın dili ve kafa karıştırmayan anlatımıyla bir giriş kitabı niteliği taşıyor.

 

Ekonomi hakkında size söylenmeyen şu beş şeyi hiç aklınızdan çıkarmayın:

1. Ekonominin %95’i sağduyudan ibarettir.

2. Ekonomi bir bilim değildir.

3. Ekonomi siyasettir.

4. Ekonomistlere asla güvenmeyin.

5. Ekonomi, uzmanlara bırakılamayacak kadar önemlidir.

(Tanıtım Bülteninden)

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Ha-Joon Chang
Çevirmen:Mihriban Doğan
Editör:Sinan Köseoğlu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.