idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Kapitalizmin evrensel tarihi belli bir döngü içinde gelişmektedir. Bu döngüyü bunalım ve bunalımdan çıkış için yeniden yapılanma biçiminde tanımlamak olanaklıdır.

Kapitalizm, dört yüz yıllık döngüsel tarihi içinde önemli bir halkayı oluşturan 1929 bunalımıyla, onun siyasal alandaki yansıması olarak faşizmin yükselişi ve İkinci Dünya Savaşı'nı izleyen kapsamlı yeniden yapılanma dönemi çağdaş demokrasinin ve refah devletinin yükselmesiyle tanımlanabilir.

1950'li ve 1960'lı yıllarda dünya ölçeğinde yüksek bir büyüme hızı tutturulmasını sağlayan refah devleti, 1970'li yıllarda birikim sürecinde dar boğaz biçiminde ortaya çıkan yeni bir bunalımla karşı karşıya kalmıştır. Döngüsel olarak bunalımı izleyen yeniden yapılanma, ekonomik alanda devletin küçülmesi ve sosyo-ekonomik işlevlerinin tasfiyesi, özelleştirme, deregülasyon ve küreselleşme biçiminde kendini gösterirken, siyasal alanda da bir yeniden yapılanmayı gündeme getirmiştir. Böylece 1980'li yıllarda yeni bir dünya düzeni ideolojisi olağanüstü etkin bir hegemonya sağlamıştır.

Yeniden yapılanma süreci içinde ortaya çıkan değişimler ağırlıklı olarak devlet kurumunu, devletin toplumsal rol ve işlevlerini ilgilendirmektedir. Bu ise devlet kuramı üzerinde yeniden düşünmeyi ve tartışmayı kaçınılmaz kılmaktadır.

Bu kitap, işte bu çerçeve içinde, yeni dünya düzeni ideolojisinin hegemonyası altında şaşmaz ve tartışılmaz doğrular olarak nitelenen değerlendirme ve önerileri, "yükselen değerleri" sorgulamaya girişiyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 366

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İmge Kitabevi
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Gencay Şaylan
Genel Yayın Yönetmeni:Şebnem Çiler Tabakçı

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.