idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Robert H. Frank bu kitabında son on yıldır iktisatçıların kaçış alanı haline gelen "Davranışsal İktisat" konusunu masaya yatırıyor. Bu alandaki akademisyenler, çalışmalarını büyük ölçüde iktisat ve psikolojinin kesişiminde sürdürmekteler. Frank buna biyolojiyi de eklemekte ve Darwin'den yola çıkarak İktisat Teorisinde Rasyonellik ve Rasyonel Davranış Biçimlerini analiz etmektedir. Bunu yaparken de kendi deneyimlerinden yararlanmakta. Frank davranışsal iktisada nasıl bulaştığını şöyle ifade etmekte:

"1980'lerin henüz başındayken lisans düzeyinde davranışsal iktisat dersi verenlerden biri de bendim. Karşıma çıkan ilk mesele öğrencilerin derse kaydolmasını sağlayabilecek ilgi çekici bir isim bulmaktı. Sonunda dersin adını "Rasyonel Seçimden Sapmalar" koymaya karar verdim. Haliyle o dönemde standart bir ders içeriği de mevcut değildi. Çokça düşündükten sonra dersin içeriğini iki geniş başlık altında toparlamaya karar verdim: "Rasyonel Seçimden Pişmanlıkla Sapmalar" ve "Rasyonel Seçimden Pişman Olmadan Sapmalar". Birinci başlığın altına, insanların yatkın olduğu birçok sistematik bilişsel hatayı belgeleyen çalışmaları koydum. "Rasyonel Seçimden Pişman Olmadan Sapmalar" başlığının altında ise, insanların standart rasyonel seçim modellerinin öngörülerinden pişmanlık duymaksızın sapmalarını betimleyen çalışmaları sıraladım".
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 344

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Robert H. Frank
Sayfa Tasarımı:Türkan Sarı
Çevirmen:Haldun Paltalı

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.