Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok
Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Kitap Açıklaması
Savaşın incittiği insanlara bir ses veren Erich Maria Remarque, bize hatırlattıklarıyla her zaman el üstünde tutulması gereken bir yazar. Savaşın dehşetini, beraberinde getirdiği yıkımı, insanoğlunu birbirine nasıl yabancılaştırdığını birinci ağızdan, çarpıcı bir şekilde dile getiren Remarque, savaşla ilgili bildiğimizi sandığımız gerçekleri sorgulamamızı sağlarken, edebiyatın ne kadar güçlü ve ölümsüz bir kaynak olabileceğini de bir kez daha kanıtlar.
Remarque'ın, I. Dünya Savaşı'ndaki bir grup askerin hikâyesini on dokuz yaşındaki bir çocuğun gözlerinden anlattığı Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, yayımlandığı günden bu yana, devamı niteliğinde olan Dönüş Yolu'yla birlikte tüm dünyada büyük ilgi görmeye devam etmekte. Canlı çarpışma sahnelerinin yanı sıra savaşın abesliğinin ve askerlerin ıssızlığının vurgulandığı cephe arkası bölümleriyle de okuru içine hapseden roman, Yaşar Kemal'in sözleriyle "bugün de taptaze, bugün de her okuyucusu tarafından yeniden yeniden yaratılarak uyarıyor, direnme gücü veriyor." 20. yüzyıl dünya edebiyatının bu önemli yapıtı, şimdi Everest Yayınları'nın dünya klasikleri dizisindeki yerini alıyor.
Sayfa Sayısı: 216
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları
- Kitap Adı: Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok
- Yazar: Erich Maria Remarque
- Kapak: Beste Doğan
- Çevirmen: Burhan Arpad
- Editör: Berrak Göçer
- Yayınevi: Everest Yayınları
- İlk Baskı Yılı: 2012
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9786051410319
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
21.03.2015
okunmalıEvet çeviride bazı hatalar var ama çok da göze batmıyor. 1. Dünya Savaşı batı cephesini tüm gerçekliğiyle gözler önüne seren, savaşa cephedeki askerlerin gözüyle bakan gayet akıcı bir roman. Okurken sizi de batı cephesindeki siperlerde sürüklüyor.
28.09.2014
dfsdfkonu sürükleyici fakat çeviriden midir tam bilemiyorum sürekli şimdiki eki kullanılıyor cümlelerde.Bu çok sıkıcı olmaya başlıyor.
31.07.2013
liste başıSavaşı tüm gerçekliğiyle olduğu gibi anlatan, insanın tüylerini diken diken eden bir başyapıt bence. Es geçilmemeli.