idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (6)
  • Soru ve Cevap (0)

Belirli siyasi dönemleri konu edinen kitapları okumayı sever misiniz? Peki, tarihi salt okumak yerine okurken yaşamaya ne dersiniz? O zaman Osman Balcıgil'in kaleme aldığı Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var, kitaplığınızda mutlaka olmasını isteyeceğiniz türden bir roman! 1968 yılında genç bir kızın hukuk fakültesine kayıt olmasıyla başlayan ve 68 kuşağı olarak anılan neslin hikâyesini konu alan roman bir döneme ışık tutarken tarihsel gerçeklere dayanarak soluk kesici bir okuma serüveni sunuyor. Gelin, aşk, hüzün, politika ve çokça gerçeklik barındıran Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var romanının içeriğine daha yakından bakalım.

 

"Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var" adlı kitabı neden okumalısınız?

Osman Balcıgil'in 1968 yılında Lale isimli bir genç kızın hukuk fakültesini kazanmasıyla başlayan Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var romanı; Lale'nin hikâyesini yarım asırlık bir zamanın ardından, en yakın arkadaşı Sumru'nun ağzından okuyucuyla buluşturuyor. Lale, Fuat, Sumru ve Talip'in hikâyeleri etrafında 1960'lı yılların sonundaki büyük altüst oluşu, aşkın ve hüznün romanına dönüştürerek okuruna sunuyor. Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var, 68 kuşağının yaşadıklarına ışık tutan bir roman olmasının yanı sıra iktidar, muhalefet, CIA, MIT, Türkiye aydınları, İslamcı ve milliyetçi oluşumlar gibi başka faktörleri de ele alarak roman olmanın ötesinde bir referans kitabı hâline geliyor. Anlattığı dönemin filmlerine, tiyatrolarına, şarkılarına, kitaplarına eser boyunca yer veren yazar; okuyucusunu kelimelerin içinden 1968 yılına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Dönem romanı okumayı seviyorsanız yalın, bilgi yüklü anlatımı ve sürükleyici kurgusuyla Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var'ı bir solukta bitireceksiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Osman Balcıgil'in Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var romanında ele aldığı dönemde yaşanan gerçek olayları anlattığını biliyor muydunuz? Yaşanılan serüvenleri okuyucuya daha anlaşılır bir şekilde aktarabilmek için tarihsel gerçeklere bağlı kalarak dört karakter üzerinden kurguya dönüştüren Balcıgil, konu edindiği 68 kuşağı için "umut eylemi" ve "canhıraş bir çığlık" ifadelerini kullanır. Destek Yayınları etiketiyle ilk basımı 2021 yılında yapılan, bir dönemin karanlığını aydınlatan Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var; toplam 472 sayfadan oluşur. Kitabı elinize aldığınızda ilk bakışta yalnızca hüzün dolu bir aşk romanı hissi veren göz alıcı kapak tasarımı ise İlknur Muştu'nun kaleminden çıkarak okurun yüreğine dokunur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Osman Balcıgil'in Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var adlı romanını okuduktan sonra yakın tarih ve önemli kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz yazarın Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı, Nazım Hikmet'in annesi, Yahya Kemal'in sevgilisi Celile'nin hikâyesini anlattığı, 2016 yılında Türkiye'de yılın en çok okunan romanı olan Ela Gözlü Pars Celile ve Sabahattin Ali'nin yaşamını, mücadelesini yürekleri titreten bir roman olarak tarihe not düştüğü Yeşil Mürekkep adlı eserlerine göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.