Stokta Yok
Ürün geçici olarak temin edilememektedir
Avrupa'nın Gelecek Sınırları Kitap Açıklaması
"Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı modernleşme sürecinin açık ve uzun dönemli beklentisi olan Avrupa Birliği'ne entegre olması Türkiye'nin çıkarınadır."
"AB neden Türkiye ile müzakere ediyor. Çünkü Avrupa bizim değerlerimize, hukukun üstünlüğüne ve ortak politikalara sahip çıkan istikrarlı, demokratik ve refah içinde bir Türkiye'ye ihtiyaç duyuyor. Bu tamamen bizim çıkarımızı ilgilendiren bir konudur çünkü zamanımızın getirdiği en büyük zorluk, Avrupa'nın hem kıtanın içinde, hem de dışında İslam ile olan ilişkisidir. Türkiye istikrarsız Ortadoğu'da bir istikrar abidesidir."
"İstatistiklere göre, bugün başta Almanya, Fransa ve İngiltere'de olmak üzere Avrupa'da 12 ila 15 milyon arasında Müslüman yaşamaktadır. Bu durum, Avrupa'nın demografik yapısmı hızlı biçimde değiştirmektedir, örneğin Berlin'de Protestanlığın ardından en büyük ikinci dini inanç Katoliklik değil, İslam'dır."
"Pek çoğu AB üyesi devletlerin vatandaşları olmak üzere şu anda AB'de milyonlarca Müslüman yaşadığına göre, AB'yi bir Hıristiyan kulübü olarak nitelendirmek anlamsızdır."
"bak, İran ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki gelişmeler; dinler ve medeniyetler ya da enerji ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkilerde AB ve Türkiye'nin birbirlerine ihtiyaçları var. İşte bu yüzden Türkiye'nin AB'ye katılımını destekliyoruz. Güvenlik, ekonomi, enerji ve uygarlaşma meselelerinde ortak değerleri ve çıkarları paylaşıyoruz."
—Olli Rehn
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2007
Dili: Türkçe
Yayınevi: 1001 Kitap
- Kitap Adı: Avrupa'nın Gelecek Sınırları
- Yazar: Olli Rehn
- Yayınevi: 1001 Kitap
- İlk Baskı Yılı: 2007
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789758992195
29.06.2010
Bu kitap kime hitap ediyor, okuyan var mı?Evet kitabı alma sebebim farklı idi. Ancak ne umdum ne buldum. Sayın Rehn'e ulaşabilsem sadece şunu sorardım: Neden kitapta Türkiye'yi AB'ye almayacağınızın imasını yaparken 2 tane tarih verdiniz? Yani elle tutulur birşey yokken, "Gece Yarısı Ekspresi çoktan geride kaldı" derken (sayfa:138) neden burada değişen bir şey yok? İnanın siz ve muhataplarınızın dürbünle baktığı yerde ben bulunuyorum, bana sormanızı da isterim. Saygılarımla...