idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

21.yy'da Batı dünyasının özellikle de Balkanlar ve Akdeniz'in içinde olduğu coğrafyadaki iki AB Ülkesinde bir hayalet dolaşıyor: Anarşi.

Yaşadığımız yüzyıl yeni bir anarşist canlanmanın yaşandığı bir yüzyıl oldu. Anarşinin isyan ateşi Yunanistan sokaklarını alevler içinde bırakırken Latin Amerika kıtasından yükselen bir başka anarşi dalgası ise uzun soluklu bir devrimin ilk adımları niteliğinde. İngiltere'de ise başka türlü bir Anarşizm, anarşist saflarda dalgalanmalara yol açtı. Müslüman Anarşizm adı verilen ve batıdaki en alttakiler listesinde ilk sıralarda bulunan ırkçı şiddete maruz kalan Müslüman göçmenlerin kendi anlam dünyalarından çıkan bir Anarşizm.

Türkiye'de bu kapsamda ilk çalışma olan bu kitap, Anarşist canlanmaya selam niteliğinde, Kitap, bir yandan Anarşizmin tarihi içinde özellikle telif çalışmalarda hiç değinilmemiş Tek tanrılı dinlerdeki Anarşi ırmağının yatağının izini sürerken, diğer yanda bir karabasan ayini gibi ortaya çıkan pan-kapitalist, yahut tekno-kapitalist toplumlardaki totaliter cehennemi ele alıyor. Batı ülkelerinde içe çöken bireycilik nedeni ile Anarşist canlanmanın zorluklarına dikkat çekerken, diğer yandan da İslam'la Anarşi Irmağının bileşiminden çıkan yerli bir anarşizmin imkânlarını araştırıyor.

Hem yaşadığımız yüzyılın Anarşist bir anlayışla analizini yapan, hem de batıdaki Anarşizmin sapkın bir Hıristiyanlık anlayışının seküler türevi olduğunu belirterek Anarşistlere neyi unuttuklarını bir anlamda hatırlatan bu kitap, ülkemizde telif olarak yazılmış en kapsamlı çalışma.



Sayfa Sayısı: 408

Baskı Yılı: 2012


Dili: Türkçe
Yayınevi: Okur Kitaplığı

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.