idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

AB Tarım Politikaları Açısından Türk Tarımında Katılımcı Bir Model Önerisi: TİGEM Örneği, İnönü Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda hazırlanan Doktora Tezinden doğmuş bir kitaptır. Cumhuriyet dönemi tarım politikaları ile AB tarım politikalarının karşılaştırmalı olarak ele alındığı çalışmada, Türk tarımına yönelik katılımcı bir model önerisinde bulunulmuştur. Bu önerimizde bulunurken “teşhis tedavinin yarısıdır” sözünü kendimize ilke edinerek öncelik olarak sorunun doğru tespitine çalışılmıştır. Sorunlar bütün yönleri ile ortaya konduktan sonra uygulanabilir çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır.
Gerek sorunların tespitinde ve gerekse çözüm önerilerinde iki temel gösterge esas alınmıştır. Birincisi uygulandığı dönemde tarımsal üretimde Türkiye’nin kendi kendine yeterliğini sağlamış olan, ancak günümüzde terk edilmiş politikalar, ikincisi ise başarısı hemen herkesçe kabul edilen AB Ortak Tarım Politikası’dır. Bu iki gösterge referans alınarak genel sorunlar tespit edildikten ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri getirildikten sonra, Türk tarımında önemli bir yeri olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki işletmelerinin mevcut durumuna ve sorunlarına değinilmiş; bu işletmelerin  Türk tarımına katkılarının nasıl artırılacağı ve nasıl daha verimli hale getirilebileceği konusunda önerilerde bulunulmuştur. Tarım üretiminin ciddi oranda azaldığı, gıda fiyatlarının arttığı, saman dâhil birçok tarımsal ürünün ithal edilmesi nedeniyle dışa bağımlılığın ciddi oranda arttığı günümüzde yapmış olduğumuz bu çalışmanın, Türk tarımına katkı sunması dileğiyle...

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.