idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

2008 Kavşağında Türkiye 'farklı hükümetler, tek siyaset'le geçen 1998-2007 çevrimini genel siyasal ortam, uluslararası ekonomik çerçeve, makroekonomik politikalar, dış ekonomik ilişkiler, kamu maliyesi, tarım, sanayi, enerji sektörleri, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, kamu yönetimi ve yolsuzluk, yasal düzenlemeler gibi konu başlıkları altında irdeliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir hukuk devleti olma özelliğinin büyük ölçüde erozyona uğradığı AKP iktidarının ikinci döneminin bir başka çarpıcı yanı, rejimin laik niteliğinin de yıpranmasıdır. Türkiye toplumunun son on yıllık serencamını, önceki dönemlerle de bağlantılar kurarak inceleyen bu çalışmanın, 'sermayenin sınırsız tahakkümü'nü hedefleyen bir büyük harekâtın ana çerçevesini, politika öğelerini, sınırlarını, (örneğin bölüşüm ilişkilerine veya siyasî iktidarla egemen sınıflar arasındaki ilişkilerin yozlaşmasına ışık tutan) sonuçlarını aydınlattığını düşününüyoruz.

'2008 kavşağı' dünya ekonomisi bakımından sadece bir çevrimin bitim noktası değil, neoliberalizm yaftası altında otuz yıldır pazarlanan pek çok reçetenin iflas ettiği bir dönemeçtir. Bugünkü çalkantı ve çöküntüler, dünyada ve Türkiye'de sistemik muhalefet dalgalarının kapitalizmin özünü hedef alan biçimde evrilmesinin ön-koşullarını taşıyor. Bu tür bir muhalefetin Türkiye'de emekçi sınıfların saflarında da yeni baştan kök salmasının ön-koşullarından biri içinden geçtiğimiz dönüşümlerin derinliğine incelenmesi, bunlara sınıf mücadeleleri bağlamında doğru teşhis konulmasıdır.2008 Kavşağında Türkiye bu doğrultudaki bilgi birikimine katkı yapmak amacını taşımaktadır.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 2008


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 278

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yordam Kitap

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.