idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Bir distopya içinde gelişen 1984, sıra dışı hikâyesiyle okuyucularında sarsıcı bir etki bırakıyor. Roman, yazıldığı döneme göre gelecek zamanda gerçekleşebilecek kötü olay ve durumları can alıcı bir tonlamayla gözler önüne seriyor. Totaliter bir yönetimin toplumu sürüklediği korkunç hâli ve insanların anlamsızlaşan yaşamları, etkileyici bir biçimde yer buluyor. Bir bilim kurgu esintisi yakalayan 1984, politik bir roman olarak olası senaryoları farklı bir bakış açısıyla okuyucusuna sunuyor. Eser, düşünce ve kavramları nesnelerde simgeleştirilerek ortaya çıkarıyor. Roman; işleniş şekli ve olay örgüsüyle yetişkin okurlara hitap ediyor. Gelin, yayımlandığı tarihten günümüze kadar Dünya Edebiyatı'nda önemli bir yer edinen 1984 adlı romanı daha ayrıntılı inceleyelim.

 

“1984” adlı kitabı neden okumalısınız?

İngiliz yazar George Orwell tarafından yazılan, edebiyatın yanı sıra siyaset biliminde de önemli bir etki yaratan 1984; “büyük birader” ve “düşünce polisi” kavramlarını ortaya çıkararak farklı bir yöne dikkat çekiyor. Eserde baskıcı, özgürlüklerden uzak tek partili bir sistemde yasakların ve beyin yıkama faaliyetlerinin hüküm sürdüğü çarpıcı bir hikâye anlatılıyor. Harap olmuş dünyanın yeni düzeninde parti devletinin, insanları adım adım takip ederek ve akılalmaz beyin yıkama yöntemleri kullanarak tüm kontrolü ele geçirmesi aktarılıyor. Romanın başkarakteri Winston Smith’in düşünmenin suç olduğu bir ülkede düşüncelerini not etmeye başlıyor ve Julia adlı bir kadınla karşılaşarak farklı olayların içerisine sürükleniyor. Duygu ve ilişkilerin yasak olmasına rağmen ikili arasında beraberlik başlıyor. Eser, her ne kadar hayalî bir dünyayı tasvir etse de içinde barındırdığı unsurlarla günümüz ve gelecekteki dünyaya da ayna tutuyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

1984 adlı romanın ilk defa 1949 yılında basıldığını biliyor muydunuz? Peki, özgün dili İngilizcedeki adı "Ninetten Eighty-Four" olan roman, Zamyatin’in “Biz” adlı eserinden esinlenerek kaleme alındığını duymuş muydunuz? Roman, önce “Avrupa’daki Son Adam” adıyla yayınlanır ancak daha sonra “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört” adını alır. Eser, Fransız yayın kuruluşu Le Monde'un Yüzyılın 100 Kitabı listesinde yirmi ikinci sırada yer alır. Roman, 1984 adıyla Michael Radford’un yönetmenliğini üstlendiği 1984 yapımı (IMDb:7.1) ve Michael Anderson’ın yönetmen koltuğunda oturduğu 1956 yapımı (IMDb:6.9) iki ayrı sinema filmine uyarlanır. 1984 adlı roman, 2021 yılında itibaren İndigo Kitap tarafından yayımlanır. Türkçeye çevirisini Kazım Mert Dalgıç’ın yaptığı roman, toplam 416 sayfadan oluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1984 adlı romanı beğendiyseniz ve George Orwell’ın diğer eserlerine kütüphanenizde yer vermek isterseniz yazarın Hayvan ÇiftliğiAspidistraBoğulmamak İçinSavaş Barıştır Özgürlük Köleliktir Cahillik GüçtürParis ve Londra'da Beş ParasızKitaplar ve Sigaralar adlı eserlerini de okuyabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:George Orwell
Çevirmen:Kazım Mert Dalgıç

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.